Ramon Trias Fargas | Textos


H. Narració d’una asfixia premeditada (1985)

Narracio Asfixia Premeditada >> Ramon Trias Fargas, Narració d’una asfixia premeditada. Barcelona, Tibidabo Edicions, 1985

Tothom accepta en el moment present la incoherència de l’actual sistema de finançament de les Comunitats Autònomes, tant des del punt de vista de la suficiència financera que han de tenir com considerant aspectes estrictament legals o d’equitat. La Generalitat de Catalunya ha denunciat reiteradament l’absurda e injusta situació actual. El Govern central a través dels seus més qualificats representants ha acceptat la inviabilitat del sistema present.

Davant d’aquesta situació resulta especialment útil conèixer els antecedents que han portat al moment actual d’impasse, que per altra banda, segons l’autor d’aquest llibre, responen a una tàctica preconcebuda. Per a tractar de tots aquests temes ningú millor que el Dr. Trias Fargas que ha estat, com a President per part catalana de la Comissió Mixta de Valoracions el principal protagonista de les negociacions amb l’Administració Central, per aconseguir un finançament just dels Traspassos previstos en l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. El present estudi està d’altra banda avalat per les referències a tot una sèrie de documents que configuren les tesis que l’autor exposa.

Aquest llibre és doncs un pas previ a la comprensió de la situació actual, així com de les propostes que es puguin fer per superar les greus deficiències que tothom reconeix. Sense aquesta superació, l’Estatut d’Autonomia i les aspiracions d’autogovern llargament manifestades pel nostre poble, poden esdevenir anul·lades en la pràctica.

Veure SUMARI…
A %d bloguers els agrada això: